back

Зняті карантинні обмеження у с. Бір Деснянської громади

01 липня 2024

Станом на 1.07.2024 року в зоні карантинних обмежень (визначених відповідно протоколу №11 від 27.03.2024 року) Чернігівського району було проведено відповідні заходи, здійснено щеплення домашніх тварин, проведено подвірні обходи у навколишніх селах. Порушення правил утримання тварин не зафіксовано.

Деснянською селищною радою спільно з представниками Чернігівського районного управління ГУ ДПСС в Чернігівській області, представниками Чернігівської районної державної лікарні ветеринарної медицини та мисливських колективів, які знаходяться на території громади проведено нараду щодо можливості єгерськими службами роботи з підтримання оптимальної чисельності популяції диких м’ясоїдних тварин (лисиць, єнотовидних собак, вовків). Єгерськими службами проводились обходи мисливських угідь на предмет виявлення тварин з невластивою поведінкою, таких тварин виявлено не було.

Оскільки всі пункти «Плану комплексних засобів ліквідації, профілактики сказу тварин (єнотовидний собака)» було виконано, комісія має підстави зняти карантинні обмеження.