back

Благодійний фонд допоможе відновити п’ять будинків Киселівської громади

22 грудня 2023

 

   Відповідний меморандум між Благодійним фондом «Леруа Мерлен Солідарність», Киселівською сільською радою та ОВА підписаний вчора.

   Французька організація забезпечить внутрішнє оснащення 5 модульних будинків на суму 1,5 мільйонів гривень, які були встановлені нідерландською організацією Open Door Ukraine (4 будинки в Новоселівці та 1 будинок в селі Товстоліс). 

 

   Костянтин Мегем, перший заступник начальника ОВА подякував іноземним партнерам за вже зроблене та намір допомогти жителям Киселівської громади.

«Дякую за постійну увагу до Чернігівської області. Ви вже допомогли в капітальному ремонті частини даху Ічнянської міської лікарні. А тепер спільними зусиллями – РВА (віднайшли кошти на зведення фундаменту), нідерландської організації (зведені будинки) та «Леруа Мерлен Солідарність» (внутрішнє облаштування приміщень) жителі громади зможуть отримати повноцінне житло».

 

 

   У відповідь Матьйо Арден, голова благодійного фонду наголосив, що допомагати українцям – основна місія організації.

«На наступний рік ми прийняли рішення зосередитися на 4 регіонах України, один з них – ваш. Ці п’ять будинків – пілотний проєкт. Плануємо і надалі продовжити співпрацю. Ми відкриті до ваших пропозицій та цікавих проєктів».

 

 

   До обговорення долучилися і представники нідерландської організації Open Door Ukraine.

   За їх словами, оскільки в Новоселівці є зруйнована бібліотека, є можливість допомогти створити на її базі цікавий культурний центр. Дана пропозиція зацікавила Володимира Шелупця, голову Киселівської громади. Деталі обговорять дещо пізніше.

 

За інформацією Чернігівської
обласної військової адміністрації