back

За матеріалами СБУ судитимуть організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

22 грудня 2023

 

  Служба безпеки України продовжує документування діяльності організаторів незаконного псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях України.

   Слідчими Управління СБ України в Чернігівській області завершено досудове розслідування стосовно мешканки м. Антрацит, яка добровільно пішла на співпрацю з органами окупаційної адміністрації  Луганської області.

   Встановлено, що під час проведення незаконного референдуму у вересні 2022 року зрадниця виконувала вказівки представників так званої «лнр» щодо організації проведення голосування на одній з виборчих дільниць.

   Зокрема колаборантка координувала роботу «виборчої комісії», а також забезпечувала надання фейковому плебісциту вигляду законності та «достовірності» підрахунку голосів.

   На підставі зібраних доказів слідчі СБУ заочно повідомили поплічниці окупантів про підозру за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ч. 5 ст.111-1 (колабораційна діяльність). Санкція цих статей передбачає позбавлення волі до 10 років.

   Наразі матеріали кримінального провадження скеровано до суду.

  Досудове розслідування злочину проводилось співробітниками Управління СБ України в Чернігівській області за процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури.