back

5 листопада – День працівника соціальної сфери України

05 листопада 2023

 

   Соціальний захист населення – це пріоритетний напрямок роботи Чернігівської РДА, його реалізує управління соціального захисту населення, який знаходиться у Чернігові та має свої представництва в громадах району (Куликівській, Городнянській, Ріпкинській, Козелецькій).

   Головне завдання соцзахисту – допомога незахищеним верствам населення, а саме людям з інвалідністю, непрацездатним, дітям, малозабезпеченим, ветеранам, учасникам АТО, ВПО, та всім іншим хто потребує соціальних гарантій від держави.

   Управління соцзахисту зокрема займається призначенням та виплатою соціальної допомоги, адресної грошової допомоги, компенсацій та інших соціальних виплат, установлених законодавством. Лише за цей рік, через управління пройшло виплат по державним цільовим субвенціям на суму більше ніж 230 мільйонів гривень.

   Також працівники соцзахисту здійснюють щотижневий моніторинг модульних містечок в яких мешкають сімʼї які втратили житло внаслідок бойових дій.

   Вітаємо всіх працівників соціальної сфери України! Дякуємо за вашу службу, за вашу турботу і своєчасну допомогу тим, хто на неї потребує!