back

18 жовтня – Європейський день боротьби з торгівлею людьми

18 жовтня 2023

 

   Щороку Україна відзначає цей день, який покликаний привернути увагу всього громадянського суспільства до проблеми торгівлі людьми.

 

   Торгівля людьми є глобальним злочинним бізнесом, сучасною формою рабства, що грубо порушує права людини. За оцінками Міжнародного центру із запобігання злочинності ООН, щорічний грошовий обсяг за даний транснаціональний злочин становить 30 мільярдів доларів на рік, що робить його другим за величиною після торгівлі наркотиками.

 

   З початком повномасштабного вторгнення російської федерації українці стали більш вразливими до цієї проблеми. Російська агресія змусила мільйони громадян покинути домівки та переїхати в інші регіони України або за кордон. Торговці людьми користуються вразливим станом тих, хто змушений покинути країну. Багато жертв торгівлі людьми не знають, де шукати допомоги, особливо в незнайомих країнах. Тому життєво важливо поліпшувати механізми підвищення обізнаності громадян, проводити інформаційні заходи та надавати допомогу тим, хто її потребує.