back

Голови громад району взяли участь у Конгресі місцевих та регіональних влад

13 жовтня 2023

 
 
10 жовтня відбулось розширене засідання Президії Конгресу місцевих регіональних влад при Президентові України, розглядали проблеми Чернігівщини та Сумщини, питання оборони та безпеки в усіх її проявах, фінансових та економічних процесів у прикордонні із країною-агресоркою.
Керівник офісу президента Андрій Єрмак, який очолив цю нараду за дорученням Глави держави зазначив : «Поряд із типовими для інших деокупованих територій проблемами для нашого північного оплоту характерні особливі безпекові виклики: протяжний кордон із ворогом, регулярні обстріли, диверсійно-підривні дії, супутні гуманітарні та соціально-економічні наслідки».
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зі свого боку зазначив, що серед пріоритетних напрямів роботи центральної та місцевої влади – підготовка й успішне проходження опалювального сезону, відновлення житла людей і соціально важливої й критичної інфраструктури, а також підтримка місцевого бізнесу.
Голови громад Чернігівського району зібралися у приміщенні райдержадміністрації для того, щоб взяти участь у засіданні онлайн. Дві громади розповіли про свої проблеми безпосередньо з місць. Голова Ріпкинської ОТГ Сергій Гарус під'єднався з прикордонної Задерієвки та розповів про проблемні питання у сфері інформаційної безпеки. Жителі сіл на кордоні з Білорусю практично не мають доступу до вітчизняного теле та радіо сигналу. Голова Новобілоуської громади включався з підприємства «Вімал», де керівник компанії Сергій Лазар розповів про проблеми бізнесу.
На питання представників громад, відповідали урядовці, представники Офісу Президента та керівництво обласної військової адміністрації. Як зазначив В’ячеслав Чаус: «Комунікація та командна робота - це запорука якісної роботи та швидшого результату завжди. А в час війни – ще й обов’язкова складова Перемоги!»
Андрій Єрмак підсумував роботу Конгресу таким чином: «Вже наступного засідання сподіваємось почути вичерпний звіт про результати. Один з найбільших здобутків Конгресу останнього часу – перехід до прикладного характеру роботи. Залученість кожного члена Конгресу – від урядовця до голови найменшої громади свідчить про партнерський діалог та силу місцевої демократії».