back

Вітаємо захисників і захисниць України!

01 жовтня 2023

З цього року День захисників і захисниць перенесено з 14 на 1 жовтня у звʼязку з переходом Православної церкви України та Української греко-католицької церкви на Новоюліанський стиль календаря. Адже це свято збігається з Покровою Пресвятої Богородиці,яку дуже шанували козаки, і це було для них головне свято. Козацькі традиції бережуть і розвивають сучасні захисники і захисниці України. Сучасні воїни примножують і розвивають тисячолітні українські військові традиції від воїнів-русичів і козаків до січових стрільців і вояків УПА. Тому в цей день ми також відзначаємо День Української повстанської армії, День Українського козацтва та насамперед  - День захисників і захисниць України!
Це свято – ще одна можливість подякувати всім, хто захищає Україну. Ми повинні забезпечувати нашій армії міцний тил – кожен у свій спосіб, але з максимальною самовіддачею, так, щоб це посилювало наших оборонців і наближало перемогу!
Вітаємо всіх чоловіків і жінок, які боронять нашу країну на фронті, крок за кроком, важкою ціною звільняють українські землі від окупантів! Бажаємо одного -  якомога швидше повернутися до дому, до своїх родин з перемогою!
СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!