back

Учні Куликівського ліцею відновлять вуличні вказівники

06 вересня 2023

 

   Разом з цим вони планують вирішити проблему з пластиковими відходами, придбають унікальне обладнання і навчаться писати проекти.

   Навесні 2022-го під час бойових дій, у Куликівській громаді зняли вуличні вказівники, щоб дезорієнтувати ворога. Тепер, для того щоб повернути комфорт місцевим жителям та внутрішньо переміщеним особам, учні ліцею хочуть повернути таблички. Виготовити їх планують з переробленого пластику.

   Для цього ще у травні цього року ліцеїсти подали заявку до ГО "Про Лаб" у рамках проєкту "План дій". З поміж 104 команд зі всієї України було обрано 5 ліцеїв, серед яких опинився і Куликівський.

   «Ми знаємо, як вирішити дві проблеми одночасно: запустимо збір та переробку пластикових кришок та організуємо в громаді виготовлення нових вуличних покажчиків» – стверджують учні ліцею. «Ми вже маємо 24 кг кришечок. Їх вистачить на виготовлення 96 вуличних вказівників. Продовжуємо збирати та сортувати пластик».

  Зараз Куликівський ліцей відкрив збір на платформі «Спільнокошт», гроші доброчинців витратять на купівлю фрезерувального станка, який залишиться у ліцеї.