back

Михайло-Коцюбинські діти повернулись з «Game4Ukraine»

10 серпня 2023

 

   5 серпня в Лондоні відбувся благодійний матч за участі зірок футболу, кіно та музики «Game4Ukraine» на підтримку України, на якому збирали кошти для відбудови Михайло-Коцюбинського ліцею. На матчі побували учні, які займаються футболом у спортивній школі «Колос», що працює при ліцеї, Іван Корінь та Тетяна Босько. Одразу по приїзду ми зустрілися з юними футболістами та розпитали про їхні враження від поїздки. На матч «Game4Ukraine» запросили 20 дітей з різних куточків України, з регіонів, які найбільше постраждали від війни. Вони мали вийти на поле разом з зірками футболу.

   Тетяна ділиться враженнями: Я спочатку не повірила, що нас запросили до Лондону, думала мама щось приколюється, а потім коли ми реально поїхали, я до останнього не вірила, що ми побачимо футболістів! Дітям видали ексклюзивну форму, бутси і гетри.

   Таня: Я повинна була йти з Зінченком, а Ваня з Шевченком в результаті я вийшла з Левченком (Євген Левченко, колишній гравець збірної України, нині президент профспілки футболістів Нідерландів).

   Ваня: Я виводив Андрія Шевченка. Коли ми їх вивели, пролунали гімни, потім вибухнули салюти (деяких дітей, які пережили бойові дії, у Лондоні дуже злякали звуки феєрверків). Потім футболісти поверталися спиною і ми мали поставити в них на спинах свої автографи. Всі діти мали розписатися, або намалювати малюночок на одязі у футболіста.

   Таня: Потім з’явився на екрані Зеленський. Хотілось би в житті побачити, але нажаль поки тільки на екрані.

   Далі вже сам матч діти дивилися на трибунах. Матч закінчився нічиєю, але в першому таймі виграв Зінченко – зазначила Тетяна, яка в матчі представляла саме цю команду. З собою до Лондону діти брали три українських прапори, два, щоб нам розписалися, а один подарували футболістам.

   «Кого ще побачили?» «Мудрика!» (хором з посмішкою відповідають діти).

   Ваня: Мій кумир це Мудрик, я дуже хотів з ним побачитись і зфоткатись, взяти автограф, але в останній момент його відволік футболіст якийсь, тож так і не вдалось. Лондон класний, кажуть Іванко та Тетяна, тільки їжа «не очень». Там усе готове, просто треба розігрівати. Там морозива нормального нема. Поїли дуже дорогих хот-догів, один хот-дог чотириста з лишнім гривень на наші гроші! – жаліються діти.

   Що сподобалось? Біг Бен, річка і колесо огляду. Футболісти дуже сподобались. Дуже сподобався автобус червоний двоповерховий, я про них читала книжки, каже Тетяна, і дуже хотіла побачити. Телефонні будки також сподобалися. Там ще багато різних статуй гарних – додає Іванко.

   Ще б хотіли поїхати до Лондону? Так, але щоб ціни спали. Ми б дуже хотіли, щоб скоріше відбудували нашу школу, і щоб ми ходили у відновлену школу, в якій вже не буде холодно і вона буде краща. Дякуємо всім, хто допомагали у відновленні нашої школи!