back

Протидія торгівлі людьми. Що варто знати (відео)

28 липня 2023

   У межах інформаційної кампанії  до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми, який відзначатиметься 30 липня, Мінсоцполітики у співпраці з проектом «Супровід урядових реформ в України» розроблено відеоролик який має на меті привернути увагу громадян України до існуючої проблеми торгівлі людьми, основних її ознак,  методів реагування та отримання допомоги у разі потрапляння у таку ситуацію.

   Через війну в Україні більшість громадян України, переважно жінки з дітьми, вимушені були покинути територію України у пошуках прихистку, роботи, захисту на території інших держав.

   Більшість громадян України, які виїхали за кордон, погоджуються на сумнівні пропозиції роботодавців не розуміючи, що можуть потрапити у ситуацію торгівлі людьми, оскільки вимушені шукати кращої долі та утримувати своїх дітей.

   У зв’язку з цим Мінсоцполітики проводить інформаційну кампанію До Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми, в рамках якої створюються інформаційні матеріали з роз’ясненнями ознак існуючої проблеми.

   Якщо вам відомо про випадки торгівлі людьми чи будь-якого виду експлуатації або потерпіли від цього злочину, звертайтеся за такими номерами:

102 – поліція

1547 – гаряча лінія з протидії торгівлі людьми

112 – служба екстреної допомоги в ЄС