back

Архівний відділ

30 червня 2023

   В структурі Чернігівської районної державної адміністрації функціонує архівний відділ. Відділ очолює Ольга Пономаренко.

   У 2021 році архівний відділ Чернігівської райдержадміністрації став правонаступником архівних відділів бувших Городнянської, Козелецької, Куликівської та Ріпкинської райдержадміністрацій. Відділ прийняв на зберігання більше 143 тис. документів і на даний час на зберіганні знаходиться понад 186 тис. документів 1139 установ, підприємств та організацій району.

   За перше півріччя 2023 року до відділу на зберігання надійшло 656 документів.

   З метою збереження документів в електронному вигляді постійно проводиться цифровізація справ.

   За наданням архівних довідок, копій, витягів до архівного відділу активно звертаються громадяни України. Так, за перше півріччя опрацьовано 501 звернення від громадян району, а також судових, адвокатських, нотаріальних інстанцій і прокуратури Чернігівської області, та видано 692 довідки із соціально-правових та майнових питань.

   З метою пришвидшення видачі архівних довідок, копій, витягів громадянам, правоохоронним органам, судам, юридичним та фізичним особам працівникам архівного відділу на віддалених робочих місцях у місті Городня та селищах Козелець, Куликівка і Ріпки надано право засвідчувати довідки.

   Зберігання документів Національного архівного фонду в архівному відділі районної державної адміністрації здійснюється у архівосховищах адміністративного приміщення Чернігівської районної ради у м. Чернігові, а також Городнянської міської, Козелецької, Куликівської, Ріпкинської селищних рад. Для якісного і надійного зберігання документів орендовані приміщення на сьогоднішній день потребують покращення матеріально-технічної бази.

   Архівний відділ перебуває у постійній співпраці з громадами району. Регулярно відбуваються виїзди начальника відділу та спеціалістів до установ, підприємств та організацій району з метою надання методичної та практичної допомоги по формуванню та зберіганню архівних справ.

 

   До архівного відділу можна звернутися:

у м.Чернігів, вул. Шевченка, 48, каб. №1, тел 671-935

начальник архівного відділу - Ольга Пономаренко

[email protected]

головний спеціаліст — Софія Ілляш

[email protected]

у смт. Куликівка, вул. Миру, 93, каб. № 4

головний спеціаліст - Антоніна Польгуй

[email protected]

у м. Городня, вул. Троїцька, 10

головний спеціаліст — Наталя Герасименко

[email protected]

у смт. Ріпки,вул.Соборна, буд. 2-2

головний спеціаліст - Лідія Пась

[email protected]

у смт. Козелець, вул.Соборності, буд.86б, каб. №3

головний спеціаліст — Наталія Ляхова

[email protected]