back

Україна має стати країною з найкращими цифровими соціальними рішеннями, — Денис Шмигаль

09 червня 2023

 

   Реформу соціальної сфери обговорили в Уряді на нараді під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля та за участі Міністра соціальної політики Оксани Жолнович, голови Комітету ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галини Третьякової та заступника керівника Офісу Президента Юлії Соколовської.

   «Україна потребує нового соціального договору, який відповідатиме реаліям і сучасним світовим підходам. Тому один із десяти пріоритетів Уряду на цей рік – реформа соціальної сфери. Наша мета — формувати спроможність замість залежності людини від держави. Соціальні послуги та виплати мають бути максимально адресні. Для цього створюємо Єдиний соціальний реєстр та Єдину інформаційну систему. Підтримка починається з послуги та доповнюється виплатою за потреби», — зазначив Прем’єр-міністр.

   Денис Шмигаль наголосив, що Україна має стати країною з найкращими цифровими соціальними рішеннями, де всі послуги та виплати діджиталізовані, субсидію можна буде отримати в один клік і вона буде рахуватися автоматично.

   Прем’єр-міністр повідомив, що Уряд продовжує працювати над впровадженням загальнообов'язкової накопичувальної пенсії: «Підтримуємо тих, хто цього дійсно потребує. Формуємо в Україні людиноцентричну соціальну сферу».

 

Україна має стати країною з найкращими цифровими соціальними рішеннями, — Денис Шмигаль   Україна має стати країною з найкращими цифровими соціальними рішеннями, — Денис ШмигальУкраїна має стати країною з найкращими цифровими соціальними рішеннями, — Денис Шмигаль