back

Введення військового обліку на підприємствах

16 травня 2023

  16 травня відбулося інструктивно-методичне заняття із працівниками органів місцевого самоврядування, представниками підприємств і організацій, відповідальними за ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів на території Любецької громади.

  Заняття проводили відповідальні працівники Чернігівської РВА та Чернігівського РТЦК та СП. У навчанні взяла участь Тетяна Куриленко – керівник апарату райдержадміністрації.

  У ході навчання спільно з учасниками розглянуто практичні питання ведення військового обліку на підприємствах, в установах, організаціях та органах місцевого самоврядування, порядок бронювання військовозобов’язаних.

  Увагу присутніх акцентовано на необхідності періодичного звіряння особових карток призовників і військовозобов’язаних із записами у військових квитках, а також звіряння облікових даних з даними РТЦК та СП.

 

   
 

Останнім часом відбулися також зміни на законодавчому рівні. Тож важливість вивчення та роз’яснення питання ведення військового обліку, а особливо бронюванню військовозобов’язаних для забезпечення функціонування органів місцевого самоврядування, виконання мобілізаційних завдань, потреб ЗСУ та функціонування економіки критично-важливих підприємств як ніколи на часі.