back

Національна служба посередництва і примирення інформує

20 березня 2023

 

З метою уникнення загострення конфліктних ситуацій, відділення НСПП в Чернігівській області звертається до всіх зацікавлених сторін соціально-трудових відносин приділити особливу увагу питанням забезпечення реалізації державних соціальних гарантій у сфері праці на підприємствах, установах та організаціях районів і міст області відповідно до ст. 24 Закону України "Про місцеві державні адміністрації", ст. 34 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", Закону України "Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності", Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)".

У разі винекнення передумов соціальної напруги та розбіжностей у трудових колективах підприємств, установ та організацій області (незалежно від форм власності та організаційно-правових форм господарювання) з питань порушення вимог законодавства про працю, колективних договорів, угод тощо до відділення НСПП мають право звертатися як сторони конфлікту, так і органи влади, зацікавлені в стабілізації стану соціально-трудових відносин на відповідній території. Спеціалісти відділення НСПП завжди готові надати необхідні юридичні консультації і методичні рекомендації з метою сприяння вирішенню кожної конкретної проблемної ситуації у відповідності до Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)".

Відділення НСПП в Чернігівській області знаходиться за адресою: м. Чернігів, вул. П'ятницька, 39, кімн. 909; тел.: 77-62-77.