back

Вітали працівників філії Державної установи «Центр пробації»

03 лютого 2023

05 лютого колектив органів пробації відзначає річницю прийняття Закон України «Про пробацію», який надав правопорушникам можливості змінити правосвідомість та власне життя без застосування заходів не свободи.

Як зазначив начальник філії Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області Євген Скалюн пробація – це система заходів, орієнтована не лише на контроль та нагляд за засудженими, а також надання консультаційної, соціальної, психологічної допомоги у напрямі зміни умов життєдіяльності правопорушника. Пробація покликана створити справедливе та безпечне для кожного суспільство, яке прагне жити без правопорушень.

Щороку по обліках пробації проходить близько 2 тис. осіб. Лише протягом минулого року по обліках пройшло 2400 осіб, підготовлено 650 досудових доповідей для забезпечення суду інформацією щодо обвинувачених у кримінальних правопорушеннях, виконано 340 рішень суду відносно осіб засуджених до покарання у виді штрафу, загальна сума призначеного штрафу склала близько 4,5 міл грн., забезпечено виконання 80 рішень суду про призначення стягнення у виді суспільно корисних робіт відносно осіб покараних за ухилення від сплати аліментів, з їх заробітку утримано та перераховано кошти в сумі близько 400 тис. грн. і 80 дітей отримали кошти в рахунок погашення заборгованості зі сплати аліментів.

На сьогоднішній день 39 громадян області уклали угоди з органами пробації та стали волонтерами пробації. Це представники різних професій:

лікар психіатр; працівники соціальної сфери; педставник бізнесу, який був колишнім наркозалежним і теж перебував на обліку пробації; представники релігійних організацій; парамедик, викладач тактичної медицини.

Начальник філії також подякував за співпрацю з пробацією представників органів місцевої влади, які не залишаються осторонь розуміючи значимість нашої роботи. До урочистого зібрання працівників долучився голова Чернігнівської районної державної адміністрації Кужель Андрій Анатолійович, який привітав колектив. Також до привітань долучились Чернігівська міська рада та колектив нашого партнера «Чернігівський професійний ліцей» педагогічний колектив якого постійно надає допомогу у проведенні соціально-виховної роботи з молоддю, які відзначили кращих працівників.