back

Заклади Чернігівського районного центру ПМСД отримали нове обладнання, лікарські засоби та вироби медичного призначення

01 лютого 2023

Для лікарів первинної ланки Чернігівського районного центру первинної медико-санітарної допомоги громадська організація STEP-IN передала гематологічний аналізатор ERBA Н-360, мікроскоп В-192, аналізатор сечі CLINITEK Startus+ та розхідні матеріали до нього.

Гематологічний аналізатор ERBA H360 – це повністю автоматизований 3-diff аналізатор нового покоління, що характеризується простотою використання та чудовою якістю аналізу. Великий дисплей та аналіз одним натисканням кнопки роблять модель зручною у використанні, а попередньо визначені параметри тромбоцитів дають реальну клінічну картину. Завдяки об’єму аспірації всього 9 мкл та перевагам автоматичного дозування розріджувача для попередньо розведених зразків аналізатор H360 показує відмінні результати навіть на найменших зразках.

Новий аналізатор CLINITEK Status+ є останнім доповненням у цій серії аналізаторів. Його використовувати простіше, ніж попередні моделі. В даному аналізаторі також з’явилася функція автоматичної перевірки тест-смужок (Auto-Checks), за допомогою якої можна перевірити кожну смужку на вплив вологи, визначити стандартні речовини у зразку, що впливають на результати тесту, та ідентифікувати тест-смужки Siemens Healthineers. Все разом дозволяє отримати клінічні дані вищої якості.

Також від Міжнародного благодійного фонду AICM Україна для забезпечення безперебійного функціонування 7 сімейних амбулаторій, дотримання холодового ланцюга, Чернігівський районний центр ПМСД отримав потужні генератори Pramac РХ4000, лікарські засоби, вироби медичного призначення та дитяче харчування.

«Це обладнання вкрай необхідне в сьогоднішніх реаліях при постійному обмеженні електропостачання", – коментує генеральна директорка КНП «Чернігівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Оксана Логвінчук. – "Генератори оснащені транспортувальним комплектом – колесами та ручкою-рамою, що дозволяє швидко їх переміщувати, та забезпечує виняткову мобільність пристроїв».