back

Робочий візит до Новобілоуської громади: модульні містечка та інші інфраструктурні об’єкти

18 січня 2023

Робочий візит до Новобілоуської громади: модульні містечка та інші інфраструктурні об’єкти

 

Сьогодні начальник ОВА В’ячеслав Чаус та його заступник Дмитро Синенко з робочим візитом перебували у Новобілоуській громаді. На порядку денному - відновлення інфраструктури та облаштування модульних містечок.

У громаді встановлено два однотипних модульних містечка. Кожне має 22 житлові модулі (1 модуль розрахований на 4 спальні місця); санітарні модулі; приміщення  загальної їдальні та дитячі. Кімнати укомплектовані меблями, матрацами.

Наразі є 2 холодильники, 2 пральні машини, 1 електроплита та генератор потужністю 35 кВт з автоматичним включенням електроенергії та відповідним запасом паливно-мастильних матеріалів.

«Потрібні потужніші генератори, якщо містечка будуть повністю заповнені. Наразі для безперебійної роботи наявного обладнання вистачить на половину містечка. Поки цього вистачить на наявну кількість охочих тут мешканців. Однак, будемо над цим працювати», - зазначив В’ячеслав Чаус.

У Рівнопіллі також гостро стоїть питання забезпечення питною водою мешканців модульного містечка.

Загалом мешканці містечок найбільше прагнуть своє житло.

«Минулоріч максимальна увага була зосереджена на відновленні пошкодженого. Цьогоріч будемо працювати більше з тими, хто залишився без нічого. Наразі на всіх зустрічах з іноземними делегаціями наголошую на необхідності модульних будинків, які можна встановити на приватних ділянках. Також ведемо мову про відбудову житла «з нуля». Втім, швидко цього не буде. У країні триває війна. Маємо запастися терпінням», - наголосив очільник ОВА.

Принагідно начальник ОВА оглянув місцевий ліцей. У закладі було вибито 48 вікон, 8 дверей, пошкоджено стелю, стіни, дах, плити перекриття. Наразі за рахунок благодійників ліцей частково відновлено. Є домовленості щодо подальшої роботи над покрівлею. Сільська рада ж допомогла з облаштуванням укриття.

Також найближчим часом в громаді встановлять постійний міст, який передала Франція. Конструкція виготовлена чітко під локацію.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністраці