back

85-річний ювілей відзначив Іван Рослий

17 січня 2023

 

13 січня відзначив своє 85-річчя відомий наш земляк, доктор геологічних наук, дійсний член Української нафтогазової академії та почесний розвідник надр Іван Степанович Рослий.

На зустрічі, організованій Чернігівською обласною організацією ветеранів, ювіляра вітали представники місцевої влади, ветерани, обласна організація Товариства Червоного Хреста України.

Для присутніх солістка Михайло-Коцюбинського будинку культури Ірина Калюжна виконала пісні про Україну.

Зустріч пройшла в дружній і теплій атмосфері.

 

Довідково.

Рослий Іван Степанович народився в селі Ведильці Чернігівського району Чернігівської області. Переживши трагічні воєнні роки Другої світової, закінчив школу та вступив на геологічний факультет Київського державного університету ім.Т.Г. Шевченка. Після успішного закінчення вишу з 1961 до 1964 року працював інженером-геологом у пошукових та геологорозвідувальних партіях Семипалатинської комплексної геологорозвідувальної експедиції у Казахстані на пошуках руд нікелю, золота, поліметалів, виконуючи геологічне картування. Викладав геологічні дисципліни в геологорозвідувальному технікумі м.Семипалатинськ

З 1966 року працює в Чернігівському відділенні Українського державного геологорозвідувального інституту, здолавши кар’єрні сходинки від геолога до провідного наукового співробітника. У творчому і трудовому доробку Івана Рослого понад 140 наукових праць з геології нафти і газу Дніпровсько-Донецької западини та десятки розробок впроваджених у виробництво.