back

Розглянули питання фінансової підтримки закладів охорони здоров'я

13 січня 2023

12 січня, на нараді, яку проводив начальник районної військової адміністрації Андрій Кужель обговорювалось питання фінансування фельдшерських та фельдшерсько-акушерських пунктів, які входять до структури КНП «Чернігівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги».

Генеральний директор  КНП «Чернігівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Оксана Логвинчук проінформувала присутніх про структуру та порядок фінансування  закладів охорони здоров’я КНП. 

Запрошені на нараду сільські, селищні голови взяли участь у обговоренні даного питання.

Підводячи підсумок, Андрій Кужель зазначив, що якщо ми хочемо зберегти сільську медицину, щоб люди мали можливість отримати першу медичну допомогу, питання фінансування закладів охорони здоров'я нам потрібно розв'язувати спільно з сільськими, селищними та міськими головами, вирішувати проблему з максимальним урахуванням інтересів та потреб жителів громад.

За результатами наради рекомендовано органам місцевого самоврядування розглянути питання фінансової підтримки закладів охорони здоров'я, виходячи з фінансових можливостей.