back

Обвинувальний акт стосовно російської агентки скеровано до суду

15 грудня 2022

 

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно російської агентки, яка передавала розвіддані про переміщення підрозділів ЗСУ
Слідчими Управління СБ України в Чернігівській області за процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури завершено досудове розслідування стосовно мешканки одного з прикордонних селищ, яка передавала ворогу розвіддані про переміщення та дислокацію підрозділів ЗСУ в регіоні.
Контррозвідники СБУ затримали  ворожу поплічницю у вересні 2022 року.
Досудовим розслідуванням встановлено, що 32-річна жінка після початку повномасштабного вторгнення налагодила зв'язки з російськими окупантами. 
Після звільнення території вона продовжила співпрацю з ворогом, здійснюючи збір даних про розташування сил оборони, місць зберігання озброєння та військової техніки, розміщення блокпостів, руху військових колон. 
Зібрані відомості зловмисниця за грошову винагороду передавала окупантам за допомогою одного з месенджерів. 
Під час проведення слідчих дій правоохоронці  вилучили у ворожої інформаторки засоби комунікації з доказами листування з представником спецслужб рф.
Зловмисниця обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст.114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану). 
Наразі обвинувальний акт стосовно російської агентки скеровано до суду.
 
За інформацією СБУ