back

8 громад Чернігівщини отримали протоколи про співпрацю з програмою «DOBRE»

08 грудня 2022

 

Коропська селищна, Корюківська міська, Лосинівська селищна, Ніжинська міська, Новгород-Сіверська міська, Сновська міська, Сосницька селищна, Тупичівська сільська ради сьогодні отримали протоколи про співпрацю з програмою DOBRE.

Наступні три роки ці громади реалізовуватимуть проєкти націлені на сталий розвиток. До слова, у попередній фазі проєкту брали участь 10 ТГ.

Тоді Тупичівська громада змогла запустити швейне виробництво, Сосницька - модернізувати молочарський кооператив, решта громад створили молодіжні простори, придбали техніку для лікарень чи комунальних підприємств тощо.

Сьогодні ж був підписаний Меморандум про співпрацю та взаємодію між Чернігівською ОВА та організацією «Global Communities», що є виконавцем програми. Фінансується ж «DOBRE» Агенством США з міжнародного розвитку (USAID).

 

«Звісно, було б чудово, аби програма поширилася на всі 57 громад. Адже фокусність роботи приносить максимальний результат, який помітний в 10 громадах, що були учасниками попередньої фази, – наголосив начальник ОВА В’ячеслав Чаусу. – Чудово, що працювати над сталим розвитком надалі зможуть 8 громад. Особливо це цінно для прикордонних територій.  Впевнений, результати не забаряться. Адже громади з досвідом, великим бажанням, гартом війною, а також з такою потужною міжнародною підтримкою, зможуть все».

 

Принагідно, голови громад поговорили про нові виклики, які поставив час.  Зокрема зазначалося, що варто  вносити зміни в стратегії сталого розвитку, які напрацювали раніше.

 

«Сила і прагнення розвиватися навіть в умовах війни надихають. Ми лише допомагаємо реалізувати це прагнення», - наголосив керівник представництва в Україні організації «Global Communities» Тревіс Гартнер.

 

 

 

За інформацією Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації