back

Під час зустрічі з представниками Мінветеранів обговорили проблемні питання ветеранської спільноти

14 листопада 2022

 

11 листопада, перший заступник голови Чернігівської райдержадміністрації Денис Буданов взяв участь в зустрічі представників Міністерства у справах ветеранів України з членами громадських організацій учасників АТО/ООС, сімей загиблих воїнів та ветеранських організацій.

Ми хочемо налагодити дієву комунікацію з громадськими об’єднаннями, хочемо інформувати їх про нові можливості та отримувати зворотній зв'язок, — зазначила Ганна Демиденко, керівник Експертної групи взаємодії з громадськими об'єднаннями та розвитку ветеранського руху Міністерства. — Наразі працюємо над створенням онлайн-платформи «Мапа громадських об’єднань», які безпосередньо працюють з ветеранами та з їх родинами. Пропонуємо всім активним організаціям долучатись до цього проєкту.

Представники громадськості поділилися проблемними питаннями, що турбують ветеранську спільноту. Це питання медичного забезпечення, пільг на проїзд, єдиного підходу щодо фінансування громадських організацій та уніфікації пільг для учасників війни та членів їх родин.

Також обговорювалось питання створення Центрів ветеранського розвитку, які б займалися інформативно-консультативною та профорієнтаційною роботою з ветеранами.