back

Ще дві громади отримали матеріали для відновлювальних робіт

29 вересня 2022

 

Громади Чернігівщини, що постраждали внаслідок бойових дій, продовжують отримувати будівельні матеріали для відновлення та ремонту будинків. Допомога надається Міжнародною організацією з міграції (МОМ). Сприяє процесу її передачі ГО «Рада зовнішньої політики «Українська призма» на чолі з її керівником Геннадієм Максаком.

Сьогодні представники Куликівської та Седнівської громад отримали фанеру, дошки, брус, брезент, цвяхи та молотки.

– Ці ресурси в основному призначені для нескладного ремонту, зокрема для того, щоб захистити будівлі від протікання вологи та поривів вітру. Сподіваємось, що співпраця з МОМ у цьому напрямку буде продовжена, адже потреба у таких матеріалах досі залишається актуальною, – зазначив перший заступник начальника Чернігівської ОВА Костянтин Мегем.

Значних руйнувань внаслідок бойових дій зазнала Куликівська громада.

– Будівельні матеріали будуть направлені на відновлення житла у селах Грабівка та Бакланова Муравійка, які постраждали від обстрілів російських військ. Загалом у цих населених пунктах налічується більше 200 пошкоджених будинків, – зазначив заступник Куликівського селищного голови Віктор Богдан.

Значних пошкоджень також зазнали будинки і в Седнівській громаді.

– На території нашої громади армією агресора зруйновано 11 будинків, 2 з яких – повністю. Матеріали, зокрема брезент, люди використають для часткового ремонту дахів пошкоджених будівель, – говорить в.о. селищного голови Тетяна Мориляк.