back

Ще одне модульне містечко для людей, які втратили житло через війну

29 вересня 2022

 

Сьогодні начальник Чернігівської військової районної адміністрації Андрій Кужель взяв участь у відкритті модульного містечка Новоселівка-ІІ, що на лижній базі. Тут уже у тимчасовому житлі освоюються мешканці, це родини з Киселівської громади та постраждалих мікрорайонів Чернігова, а також спортсмени та тренери. Частина моноблоку віддана для проведення занять спортом.

Спільно з начальником Чернігівської ОВА Вячеславом Чаусом ознайомився з умовами проживання Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Містечко складається із 4 модулів (160 контейнерів) та розраховане на 352 особи. Тут є кухня, їдальня, дитячі кімнати, санвузли та душові. У кімнатах спальні місця розраховані на 4 осіб.

Кімнати повністю укомплектовані меблями, речами першої необхідності, засобами гігієни. Благодійна організація «Благодійний фонд «Карітас-Київ» за підтримки The Procter & Gamble Company встановила тут 8 пральних машин.

Як зазначив начальник ОВА В’ячеслав Чаус, згодом містечко буде забезпечене генератором необхідної потужності, а також якісним інтернетом.

«Модульні містечка – це винятково тимчасовий варіант житла, що розрахований на 12-18 місяців. За цей час спільними зусиллями держави, місцевої влади, волонтерів, міжнародних донорів маємо відбудувати зруйновані оселі кожного», - наголосив Олексій Чернишов.