back

Комплексний підхід місцевої влади дає хороший результат

27 вересня 2022

Сьогодні, 27 вересня, під час робочої поїздки до Гончарівської громади начальник ОВА В’ячеслав Чаус та начальник РВА Андрій Кужель ознайомилися з ходом відновлювальних робіт.

«Власні ресурси, фінансування держави, підтримка громадських організацій та міжнародних донорів - такий комплексний підхід місцевої влади і дає хороший результат», - зауважив Вячеслав Чаус.

Наразі за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету - 3,7 мільйона гривень – відремонтовано місцеву котельню. Уламки від снарядів тут пошкодили покрівлю по всій площі, у вікнах вибили скло, частково пошкодили металопластикові та дерев’яні рами.

Зазнала значних руйнувань і амбулаторія. Її відновленням опікувалась громадська організація «Інфекційний контроль в Україні» за підтримки PROJECT HOPE. Ремонт завершився на початку вересня. Витрачено понад 600 тисяч гривень.

За кошти громади для амбулаторії вже придбано медичне обладнання: електрокардіограф з дитячими насадками, дитячий пульсоксиметр, венозний сканер, інгалятор, аудіометр. Благодійники допомогли з портативним УЗД-апаратом, відеоларингоскопом та автомобілем.

Триває заміна вікон у ліцеї. Навчальний заклад не має укриття, втім тут скоро встановлять найпростіше модульне.