back

Долучайтесь до Всесвітнього Дня прибирання "World Cleanup Day"!

16 вересня 2022

Долучайтесь до Всесвітнього Дня прибирання "World Cleanup Day"!

Щорічно мільйони активістів загальносвітового руху «Let’s Do It World» в третю суботу вересня виходять на прибирання у своїй країні.

Цьогоріч під гаслом «Хай небо буде мирним, а Україна чистою!» всі регіони нашої держави з дотриманням карантинних вимог та обмежень воєнного часу, враховуючи норми безпеки та географічні особливості приєднаються до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» разом з мільйонами учасників у 191 країні Світу.

Формати заходу в залежності від можливостей у воєнних реаліях:

  • цифрове прибирання онлайн (letsdoitukraine.org/digitalcleanup) можна реалізувати в будь-якому зручному місці та в будь-який час. Видалення зайвої інформації зі своїх гаджетів, хмарних сховищ, електронних та інтернет ресурсів, дозволить розвантажити центри баз даних, на підтримку яких витрачається величезна кількість енергії, це прибирання зменшить кількість викидів СО2 в атмосферу;

  • прибирання прибудинкових територій;

  • колективні прибирання на території установ, організацій, але за такої форми прибирання кількість учасників у групі має бути обмежена;

  • сортування вторинної сировини та здача на перероблення тощо;

  • традиційні прибирання допускаються виключно на рекомендованих локаціях органами місцевого самоврядування, ДСНС, попередньо пройшовши інструктажі техніки безпеки та під час сигналу тривоги спускатись в укриття.