back

Перший паспорт із рук Президента

01 серпня 2022

28 липня у День Української Державності, що цього року відзначаємо вперше, Президент Володимир Зеленський вручив перші паспорти громадянам України, яким виповнилося 14 років.

Церемонія відбулася в Маріїнському палаці. Серед її учасників – діти військовослужбовців, які боронять державу, героїв, котрі віддали свої життя у боях за Україну, та юні громадяни, які були змушені залишити свої домівки через російську агресію.

Паспорт із рук Президента отримав також Горицький Дмитро Олександрович, учень 9-А класу Добрянського закладу загальної середньої освіти Добрянської селищної ради. Батько дитини Горицький Олександр Михайлович, військовослужбовець відділу прикордонної служби «Добрянка» 105 прикордонного загону імені князя Володимира Великого Державної прикордонної служби України, загинув 26 лютого 2022 року в місті Чернігів під час збройної агресії російської федерації.

Як зазначив Глава держави, йому особливо приємно вручати підліткам українські паспорти у присутності одного з найбільших європейських друзів нашої країни – Президента Литви Гітанаса Наусєди, який прибув до України з візитом у свято нашої державності.

«Цей паспорт – паспорт громадянина України, який ви сьогодні отримуєте, символізує силу. Його знають і поважають в усіх країнах світу, і навіть там, де не мають свободи сказати про це відкрито», – наголосив Володимир Зеленський під час вручення документів.

Володимир Зеленський переконаний, що юні українці ще не раз зможуть відчути повагу до себе та своїх паспортів, і закликав робити все, щоб шана до них зміцнювалася.