back

Привітання з Днем Української Державності

28 липня 2022

Щиро вітаю вас з Днем Української Державності!

Це свято ми відзначаємо 28 липня – у День Хрещення Київської Руси-України.

Тисячолітня історія Українського державотворення бере свій початок з часів заснування столиці Давньоруської держави – міста Києва та подій, пов’язаних із діяльністю видатного державотворця Київського князя Володимира Великого, який у 988 році прийняв християнство як державну монорелігію, долучивши державу до загальноєвропейського культурно-релігійного простору, та заклав фундаментальні основи майбутньої національної ідеї щодо права Українського народу на власну незалежну демократичну державу.

Упродовж тривалої історії Українці не полишали боротьби за свободу та здобуття державності. Ні монгольська навала, ні російський імперіалізм, ні жахи комуністичної тоталітарної системи, такі як голодомори, репресії, Великий терор, економічні та політичні експерименти, не змогли викорінити державницькі устремління Українців.

Усі складнощі, які випади на долю нашого народу на шляху розвитку нашої країни, загартовують український дух, виховують в кожному з нас повагу до нашої України. А це говорить, що про те, що ми сильна нація, яка зможе витримати все!

Щиро вітаю вас, дорогі мешканці Чернігівського району, з величним національним святом. Бажаю всім злагоди, сил та Перемоги! Хай мудрість, воля і любов до рідної землі згуртовують нас для спільної мети – процвітання соборної, вільної, неподільної та могутньої України. Миру і процвітання нашій Державі! Слава всім, хто захищає та любить свою землю! Слава Україні!

З повагою

начальник Чернігівської районної військової адміністрації

Андрій КУЖЕЛЬ