back

Іванівська громада отримала 20 німецьких велосипедів

08 липня 2022

 

У межах національної ініціативи «Bikes for Ukraine» громади Чернігівщини продовжують отримувати екологічний транспорт – велосипеди. Минулого місяця 20 одиниць «поїхали» у Киселівську громаду, учора, 7 липня, стільки ж – в Іванівську. Передали транспорт заступник начальника Чернігівської обласної військової адміністрації Дмитро Іванов спільно з керівником громадської організації «Еко Місто Чернігів» Сергієм Безбородьком.

Нині велосипедами забезпечуємо ті громади, які найбільше постраждали через бойові дії. Стовідсотково покрити потребу в такому транспорті поки не можемо. Але спільно з громадами та волонтерами продовжуємо працювати в даному напрямі. Набутий досвід показав, що від злагодженості роботи кожної ланки залежить ефективність усіх дій, — зазначив Дмитро Іванов.

Відтепер всі медичні працівники Іванівської громади забезпечені велосипедами, що значно прискорить реагування на виклики місцевих для надання невідкладної допомоги. А це — близько семи тисяч людей у 17 населених пунктах.

Ми дуже вдячні за таку підтримку та небайдужість до проблем нашої громади. Для нас це питання на часі. Адже багато людей живуть в одному населеному пункті, а працюють в іншому, долаючи щодня десятки кілометрів. Такий транспорт актуальний і для соціальних працівників. Є випадки, коли доводиться ходити пішки, обслуговуючи людей похилого віку, — багато хто втратив своє майно, в тому числі і будь-який транспорт, — сказала голова Іванівської громади Олена Швидка.

Велосипеди до Чернігівщини надійшли з Німеччини. Вони не нові, але, за словами Сергія Безбородька, зручні, якісні та надійні. Усі вони з механічним ходом. Проте, за бажання та можливості, користувачі можуть поставити акумулятор і користуватися як електричним.