back

Відбулося навчання діям при виявленні вибухонебезпечних предметів

16 червня 2022

Сьогодні, 16 червня, представники управління ДСНС та навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернігівської області провели навчання для керівників структурних підрозділів Чернігівської районної військової адміністрації, сільських, селищних голів, старост та відповідальних осіб територіальних громад діям при виявленні вибухонебезпечних предметів, хімічній атаці, поведінки у надзвичайних ситуаціях та на водних об'єктах.

При проведенні інформаційно-роз’яснювальної бесіди особливу увагу рятувальники звертали на те, що вибухонебезпечні предмети становлять смертельну загрозу, всі вони містять вибухові речовини й можуть вибухнути від удару, тертя, струсу або інших механічних дій. Саме тому незнайомі або підозрілі предмети ні в якому разі не можна чіпати. Навіть після довготривалого перебування у воді або землі боєприпаси не втрачають здатності вибухати.

Фахівці ДСНС наголосили, що у разі виявлення підозрілих предметів необхідно бути максимально уважними та одразу повідомити відповідні органи. Знешкоджувати вибухонебезпечні предмети мають тільки спеціально підготовлені фахівці, які пройшли відповідну підготовку та мають навички роботи.

Під час проведення навчання пролунала сирена "Повітряна тривога" і присутні  спустилися в укриття. Після сигналу “Відбій повітряної тривоги” учасники продовжили навчання, де мали змогу отримати вичерпні відповіді на поставлені запитання.