back

Поповнення медичного автопарку

28 травня 2022

Медичні заклади Чернігівського району отримали шість автомобілів від представників Міжнародного медичного корпусу.

Автівки отримали Гончарівська, Мохнатинська, Михайло-Коцюбинська, Киїнська та Чернігівська амбулаторії загальної практики сімейної медицини, а також Чернігівська центральна районна лікарня. Завдяки ним лікарі амбулаторій зможуть вчасно надати медичну допомогу у віддалених селах, куди, на жаль, під час бойових дій не завжди доїжджали.

Дійсно, автівки у громадах, за словами медиків, будуть дуже корисні. Наприклад, у підпорядкуванні амбулаторії у Михайло-Коцюбинському аж 48 населених пунктів, доїжджати до яких тепер стало ще важче. Для наявного у громаді транспорту — непосильне завдання.

За словами директора із реагування на надзвичайні ситуації Міжнародного медичного корпусу Джаведа Алі, іноземні фахівці робили оцінку на місцях, спілкувалися з представниками влади та місцевої медичної спільноти, цікавилися ініціативами Міністерства охорони здоров’я.

Втім, співпраця на згаданому не закінчиться. Спільно з Мінсоцполітики планується запуск програми щодо фінансової підтримки працівників, які втратили житло та регулярний дохід, а також програми психологічної підтримки як медиків, так і безпосередньо населення. Ще одна ініціатива — допомога у протидії захворюванню на туберкульоз.

Зазначимо, що Міжнародний медичний корпус — глобальна служба швидкого реагування, яка надає невідкладну медичну допомогу та пов’язані з нею послуги тим, хто постраждав від конфліктів, катастроф і захворювань.