back

З нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

07 травня 2022

 

Дорогі земляки!

Щороку у травні ми згадуємо страшні події Другої світової війни - воєнні дії, які забрали мільйони людських життів. Війна не оминула жодну українську сім’ю. Україна стала плацдармом воєнних подій, а від того і зазнала таких руйнівних наслідків. 

У цьому році вже виповнилось 77 років, як закінчилась та війна. Хотілося вірити, що поняття нацизм та фашизм залишаться в далекому минулому. 

Втім, Українська земля і досі жадана: путінська росія під надуманими гаслами посягнула на територію усієї України. Те, що творять московські так звані військові на українській землі, є геноцидом Українського народу, свідомим знищенням наших громадян. При цьому путін намагається зруйнувати остаточно міжнародну систему безпеки і потенційно загрожує миру у Європі.

Агресора необхідно зупиняти в Україні. Та для цього Україні потрібна максимальна допомога: і військова, і гуманітарна, а також посилення санкцій проти росії. А головне – консолідована позиція європейських та провідних світових держав.

Ми, нащадки козацького роду, продовжуємо боротьбу за мир та нашу землю. І ці військові події, які досі тривають в Україні, показують нашу згуртованість, єдність, мужність наших людей.

Сьогодні ми схиляємо голови над пам’яттю загиблих українських воїнів у російсько-українській війні.

Український народ не має права програти і не програє, бо захищає рідну землю, боронить своє право вільно обирати майбутнє. Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності. За це ми і боремось. 

Слава Україні!   

Героям слава!

 

Начальник районної військової адміністрації

Андрій КУЖЕЛЬ