back

 Громади району продовжують отримувати державну гуманітарну допомогу

02 травня 2022

 

 Громади Чернігівського району продовжують отримувати продовольчі пакети з державною  гуманітарною допомогою. У перші дні травня до Городнянської, Добрянської, Киїнської, М.-Коцюбинської, Новобілоуської, Ріпкинської, Седнівської та Чернігівської додалися ще Киселівська, Любецька, Олишівська територіальні громади, жителі яких отримали продовольчі пакети.       Додатково надійшло  вісімнадцять  вагонів з продовольчими наборами. Одинадцять з них військовою адміністрацією передано для громадян міста Чернігова та сім для  інших населених пунктів району. Це понад  тридцять шість тисяч пакетів.

 Наступними напрямками, у які  планується доставити допомогу –  громади, що входять до складу  Березнянської селищної ради. Це стало можливим внаслідок відновлення руху транспорту  після проведення ремонтних робіт   на автомобільній дорозі Чернігів –Мена. 

 Крім того,  у такі   громади як Іванівська, Куликівська, Козелецька та інші, сполучення з якими  ускладнене через пошкодження мостів, наразі вирішується питання  альтернативних шляхів доставки  гуманітарної допомоги.

 Також нагадуємо, що у Чернігівському районі  допомогу від держави  планується передати у кожну громаду як  громадянам, які проживають на її території ,  так і зареєстрованим в ній   тимчасово переміщеним  особам.

 Протягом квітня вже понад сімдесят п`ять  тисяч  продуктових наборів  передані громадянам Чернігівського району,  а всього планується охопити населення  понад триста тисяч чоловік. Відтак, кількість громадян, які отримають державну   гуманітарну допомогу з продуктовими наборами, буде поступово збільшуватись.