back

Надання гуманітарної допомоги населенню Чернігівського району

28 квітня 2022

  В Чернігівському  районі з початку  квітня поточного року  здійснюється  безоплатна видача населенню територіальних громад  продовольчих пакетів. 

  Наразі залізничним шляхом вже надійшло 34 вагони державної допомоги з продовольчими наборами. Понад сімдесят п`ять  тисяч  продуктових наборів  передані до Городнянської, Добрянської, Киїнської, М.-Коцюбинської, Новобілоуської, Ріпкинської, Седнівської та Чернігівської територіальних громад. 

У  громади, сполучення з якими  ускладнене через пошкодження мостів, вирішується питання  альтернативних шляхів доставки  гуманітарної допомоги.   Передусім це такі громади як Іванівська та  Куликівська.

 Поступово кількість громадян, які отримають державну гуманітарну допомогу з продуктовими наборами буде збільшуватись.  У Чернігівському районі  таку допомогу від держави  планується передати в кожну громаду, як  громадянам, які проживають на її території  так і зареєстрованим в ній   тимчасово переміщеним  особам.

 Планується охопити населення  понад триста тисяч чоловік.  Відповідна робота щодо забезпечення громадян району продуктовими наборами   була розпочата на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 20 березня 2022 року №338 «Деякі питання забезпечення  населення продовольчими  товарами тривалого зберігання та санітарно-гігієнічними товарами в умовах воєнного стану».

 До Чернігівської  області продовольчі набори надходять залізничним шляхом, переважно із західних областей України.  Організацію  забезпечення розподілу та передачі до органів місцевого самоврядування від обласної військової адміністрації до  органів місцевого самоврядування здійснюють районні військові адміністрації.

Безоплатну видачу пакетів  населенню громад організовують органи місцевого самоврядування.