back

Територіальна оборона. Як стати резервістом?

23 лютого 2022

  На Чернігівщині триває формування підрозділів територіальної оборони.

   Щоб вступити до резерву Сил територіальної оборони Збройних Сил України потрібно знайти необхідну інформацію, отримати яку можна особисто в ТЦК та СП, або за телефоном call-центру Сил територіальної оборони 0 800 507 028 (обрати військову частину, посаду та спеціальність для проходження служби у військовому резерві). Зібрати необхідні документи та подати заяву командиру військової частини обраної для проходження служби у військовому резерві.

ДЕТАЛЬНО можна ознайомитися за посиланням:   https://sprotyv.in.ua

  Зараз паралельно з розгортанням штату мирного часу відбувається системний набір до резерву для особливого періоду. І вже після сформованого резерву розглядатиметься формування добровільних формувань територіальних громад.


  Ключова особливість тероборони - захистити власні домівки та важливі об’єкти свого району. Тому батальйони ТрО формуються за адміністративно-територіальним принципом. Відтак всі охочі пройти службу у військовому резерві служитимуть за місцем проживання. Проте, за рішенням головнокомандувача ЗСУ, підрозділи ТрО можуть виконувати завдання в інших регіонах.

  На час зборів за резервістом зберігається місце роботи, кожен день оплачує роботодавець. У свою чергу, військові комісаріати оплачують переміщення до місць навчання/тренувань. Якщо упродовж року повністю виконана програма підготовки, резервіст отримає фінансову допомогу у розмірі одного прожиткового мінімуму.

  До речі, у разі підписання контракту з підрозділом ТрО резервісти під час навчання чи виконання завдань мають такі ж соціальні гарантії, що й військовослужбовці ЗСУ. Контракт можна укласти на 3-5 років.

  Якщо бажаєте поповнити підрозділи резервістів сил ТрО, потрібно звернутися до районного чи міського центру комплектування та соцпідтримки за місцем проживання. Там поінформують про подальші кроки та необхідний пакет документів.

 

Чернігівський ОТЦК та СП

м. Чернігів, вул. Гетьмана Полуботка, 68
[email protected]

(04622) 3-13-04;

(04622) 3-10-07

Чернігівський РТЦК та СП

м.Чернігів, просп. Перемоги 141
[email protected]

(0462) 67-60-22

Чернігівський МТЦК та СП

м. Чернігів, вул. Олександра Молодчого, 15
[email protected]

(04622) 3-13-15