back

На нараді з керівниками громад розглядалося питання тероборони

17 лютого 2022

 Сьогодні, 17 лютого, відбулася нарада з сільськими, селищними, міськими головами, яку провів голова райдержадміністрації Олександр СЕЛІВОН.

 

 Участь у нараді взяли голова районної ради Тетяна КУЗНЕЦОВА-МОЛОДЧАЯ, директор Департаменту з питань цивільного захисту облдержадміністрації Сергій БОЛДИРЕВ, начальник Ріпкинського міжрайонного відділу Управління СБУ в Чернігівській області Вадим ГЕРАСИМЕНКО, командир військової частини А7332 Володимир БОЙКО, т.в.о. начальника Чернігівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки — Вадим ВОЛОДЬКО, керівники територіальних громад та лікувальних закладів району.

 

 Відкриваючи засідання, Олександр СЕЛІВОН зауважив, що необхідність проведення наради обумовлена обстановкою довкола України. За таких умов гостро стоїть питання суттєвого підвищення ефективності існуючої системи територіальної оборони. 

 

 Головним питанням наради стало забезпечення виконання завдань щодо проведення організаційних  заходів з територіальної оборони місцевого значення та надання територіальними громадами допомоги в покращенні матеріально-технічного забезпечення батальйону територіальної оборони.

 

 До учасників наради також доведено завдання, які покладатимуться на батальйон територіальної оборони, умови комплектування та інші організаційні заходи.

 

 Сергій БОЛДИРЕВ запевнив присутніх, що Збройні сили України та сили безпеки готові до будь-яких надзвичайних ситуацій та відпрацьовують можливі сценарії розвитку подій. Підстав для потенційної військової загрози наразі в регіоні немає.

 

 Присутні також розглянули питання забезпечення роботи позаштатної постійно діючої військово-лікарської комісії та медичного огляду допризовників, призовників, військовозобов'язаних, резервістів.