back

Як оминути «ОМІКРОН»?

17 лютого 2022

 

 

  Останніми тижнями захворюваність населення на коронавірусну інфекцію зростає швидкими темпами.

  З початку компанії з вакцинації станом на 16 лютого поточного року в Чернігівському районі щеплено 284670 осіб, третю бустерну дозу вже отримали 3641 чоловік.

  Коронавірусна інфекція COVJD-19 впливає на різні групи населення по різному. Штам «Омікрон» вражає здебільшого молодь. У більшості інфікованих хвороба протікає в легкій формі або середньої форми тяжкості, й їм не потрібна госпіталізація. Але він швидко поширюється, має високий ступінь реінфекції та становить певну міру небезпеки для літніх людей.

  Лікарі зазначають, для того, щоб легше перенести хворобу, або взагалі уникнути її, варто вакцинуватися та дотримуватися правил санітарної безпеки.

  Чернігівська райдержадміністрація спільно з органами місцевого самоврядування Городнянської, Куликівської, Козелецької та Ріпкинської територіальних громад, постійно проводить заходи щодо залучення населення до вакцинації, особливо громадян віком 60+, проти гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

  Якщо ви ще не вакцинувалися, відвідайте один із центрів вакцинації, які працюють щоденно, окрім неділі, пункт щеплення або скористайтеся послугами виїзних мобільних бригад та збережіть своє здорове і життя.

 

За інформацією відділу

з питань цивільного захисту