back

Звернення голови райдержадміністрації Олександра Селівона з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

14 лютого 2022

 

 

Шановні учасники та ветерани війни!

 

     З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, дозвольте висловити слова пошани усім воїнам локальних війн.

   Усі історичні катаклізми ХХ століття, пов’язані з воєнними конфліктами в різних куточках планети, не оминули й Україну. Тисячі українців пройшли через «гарячі точки» в іноземних країнах, таких як Куба, В’єтнам, Північна Корея, Ефіопія, Ангола, Єгипет, Мозамбік, Сирія, Сомалі, Сьєрра-Леоне.

    З усіх сучасних збройних конфліктів афганська війна була найкривавішою, її тінь торкнулася 160 тисяч наших співвітчизників, а біля 3 тисяч загинули на чужій землі.

    15 лютого український народ віддає глибоку шану всім, хто пройшов вогняне горнило за межами своєї Батьківщини, хто залишився вірним своєму військовому обов’язку, хто витримав тяжкі військові будні, демонструючи приклади мужності, офіцерської честі та відчув, що таке війна.

     Ми схиляємо голову перед світлою пам’яттю тих, серед яких і наші земляки, кому не судилося повернутися до рідної домівки.

     Це тяжкі втрати для батьків, рідних, близьких і друзів.

     Шановні учасники бойових дій, воїни-миротворці! Ви чесно виконали присягу, зберегли бойове братерство та передаєте свої знання і великий досвід нашій молоді. Від щирого серця зичу вам і вашим родинам міцного здоров’я, щастя, добра та мирного неба.

 

 

З повагою 

Голова районної державної адміністрації            Олександр Селівон