back

Зформовано новий склад Громадської ради при райдержадміністрації

18 лютого 2013

18 лютого ц.р. у малій залі райдержадміністрації відбулися установчі збори по формуванню оновленого складу Громадської ради при Чернігівській райдержадміністрації, які провела заступник голови райдержадміністрації Лідія Гаєвська.

В установчих зборах взяли участь представники інститутів громадянського суспільства району.

На початку засідання заступник голови райдержадміністрації Лідія Гаєвська охарактеризувала законодавче підґрунтя створення Громадської ради при райдержадміністрації та зазначила, що доступність інформації і належна комунікація між відповідними підрозділами органу виконавчої влади та Громадською радою є запорука ефективності діяльності ради в цілому та здійснення консультацій з громадськістю.

В ході зборів представник відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації Олена Юркова проінформувала присутніх про підготовчу роботу до проведення зборів, а також ознайомила з документами делегованих представників на участь в установчих зборах.

Заступник голови райдержадміністрації Лідія Гаєвська зазначила основні положення регламенту проведення установчих зборів, після чого Збори продовжились ознайомленням присутніх з порядком їх проведення та основними моментами щодо вибору варіантів голосування та проведення виборів керівних органів Громадської ради.

Усі уповноважені представники інститутів громадянського суспільства одноголосно прийняли рішення щодо проведення відкритого голосування за весь список кандидатів у цілому. Таким чином було визначено граничну кількість членів Громадської ради, що діятиме протягом 2013-2014 років у складі 10 осіб.

За результатами голосування головою новообраної Громадської ради обрано Надирову Наталію Гаврилівну – Президента громадської організації «Академія розвитку», заступником голови – Лопатіну Анжелу Василівну – пастора Християнської Громади Церкви «Євангеліє Царства», секретарем – Турбіль Ірину Василівну – віце-президент громадської організації «Чернігівський Центр відновлення особистості та перетворення суспільства».

В ході зборів Лідія Гаєвська зосередила увагу на те, що громадська організація – це не лише порадник чи контролер, а й важливий стратегічний партнер. Участь громадськості є дуже важливим аспектом у формуванні та реалізації державної політики, тому відносини влади і громадськості мають бути партнерськими.


За інформацією відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації