back

Не зволікайте! Отримайте повний захист від COVID-19

13 січня 2022

 

   Останнім часом кількість хворих на COVID-19 суттєво зменшилася. Так, протягом останніх двох днів, 10-11 січня 2022 року, до інфекційного відділення КНП «Чернігівська центральна районна лікарня» поступило 5 хворих (з підтвердженим діагнозом та підозрою на COVID-19). Нажаль, не вдалося врятувати одне життя.

   За статистикою найбільший ризик захворіти на гостру хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS CoVID-2, мають літні люди. Відповідно до Наказу МОЗ України № 65 від 06.01.2022 року в Україні дозволили бустерну дозу вакцини проти COVID-19 для всіх вакцинованих осіб віком від 18 років. Оптимальний термін ревакцинації – від 6 до 9 місяців після завершення первинного курсу вакцинації незалежно від того, якою вакциною щепилася людина.

   Введення бустерної дози дозволяє поновити ефективність вакцин проти симптоматичного захворювання на COVID-19, госпіталізації та смерті внаслідок цієї хвороби. Згідно з дослідженнями, найкращі результати демонструють бустерні дози мРНК-вакцинами після щеплення двома дозами вакцин інших типів.

   Водночас дуже важливо, щоб літні люди та люди із супутніми хворобами отримали не тільки базовий захист, щепившись двома дозами, а і отримали бустерну дозу вакцини, адже в разі інфікування, це допоможе зберегти їхнє життя.

   Будьте здорові, та завчасно попіклуйтеся про власний захист від захворювання на COVID-19.

 

Відділ з питань цивільного захисту райдержадміністрації