back

Спрощено порядок надання населенню субсидій

12 лютого 2013

Управління праці та соціального захисту населення Чернігівської райдержадміністрації інформує, що відповідно постанови КМУ від 25 жовтня 1995 року № 848 “Про спрощення Порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних постлуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива” громадянам призначається субсидія готівкою на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

Субсидія на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива призначається, коли житлове приміщення не забезпечується електро-тепло або газо-постачанням для опалення.

Норми забезпечення затверджуються обласною державною адміністрацією. Відповідно до розпорядження голови Чернігівської обласної державної адміністрації від 11 січня 2013 року № 6 “Про затвердження натуральних норм забезпечення населення твердим паливом та скрапленим газом для надання пільг і житлових субсидій” норми забезпечення встановлені із розрахунку:

- тверде паливо – дві тонни на домогосподарство;

- скраплений газ, який використовується для приготування їжі – два балони (42 кг) на рік на 1-2 особи;

- три балони (63 кг) – на 3-4 особи;

- чотири балони (84 кг) – на 5 і більше осіб.

Також постановою КМУ від 23 квітня 2012 року № 356 затверджено граничні показники вартості твердого палива та скрапленого газу, які з 01 січня 2013 року індексуються на коефіцієнт.

В 2013 році вартість однієї тонни твердого палива становить 995,6 грн., а вартість одного балону скрапелного газу – 127,73 грн.

В сільських та селищних радах заяви для призначення субсидії готівкою на придбання твердого і скрапленого газу приймаються уповноваженими особами, які затверджені відповідними виконавчими комітетами.

В управлінні прийом громадян здійснюється щоденно (з понеділка по п’ятницю), без обідньої перерви відділом грошових виплат і компенсацій. Можливо здійснити попередній запис на прийом за телефоном 724-104, також за даним телефоном надається інформація з питання призначення державних допомог і субсидій.

За інформацією управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації