back

Проведено семінар із роботодавцями

10 лютого 2013

Співпраця роботодавців і служби зайнятості є одним з головних пріоритетів реалізації державної політики зайнятості населення. Сучасні можливості служби зайнятості створюють всі умови для залучення якомога більшої кількості роботодавців до активної участі у загальнодержавному соціально-економічному процесі. Кризи, переміни у житті, необхідність реформ змушують шукати нестандартні підходи в роботі з роботодавцями.

Саме тому в Чернігівському районному центрі зайнятості існує своя система проведення масових заходів за участю роботодавців, направлених на поточне та перспективне задоволення потреб ПОУ в укомплектуванні кадрами високої кваліфікації та заходів, спрямованих на інформування роботодавців про зміни в законодавстві, ознайомлення з механізмами реалізації державної політики в сфері зайнятості населення та нового Закону «Про зайнятість населення» .

Однією з форм співпраці, що забезпечують результативну взаємодію з роботодавцями, є проведення семінарів. За допомогою семінарів відбувається правове інформування роботодавців.

Так, з початку року, було проведено 5 семінарів, в яких взяли участь 53 представників роботодавців.

Ось і 06 лютого 2013 року знову відбувся такий інформаційний семінар для роботодавців Чернігівського району на тему «Новітні зміни у Законі України «Про зайнятість населення» та шляхи реалізації в процесі взаємодії з центром зайнятості». Організацією семінару та його проведенням займалась начальник відділу взаємодії з роботодавцями Чернігівського районного центру зайнятості Олена Заворотна. Присутні були ознайомлені з послугами служби зайнятості, Законом України «Про зайнятість населення», який вступив в дію з 01.01.2013 року, з трудовим законодавством, щодо використання праці неповнолітніх осіб. Олена Заворотна проаналізувала окремі положення нового Закону України «Про зайнятість населення» як проблемні в реалізації. Перед учасниками виступила головний спеціаліст відділу надання соціальних послуг Тетяна Ісалова, яка розповіла про можливості служби зайнятості по підготовці, перепідготовці, навчанні кадрів на замовлення роботодавців.

На завершення семінару роботодавці отримали кваліфіковані відповіді на свої запитання стосовно змін запроваджених у новому Законі України «Про зайнятість населення», згодилися з необхідністю удосконалення механізмів державного регулювання у сфері зайнятості населення та сплановані спільні дії щодо вирішення обговорених питань.

Головною метою цієї роботи є підвищення рівня поінформованості наших клієнтів про нові можливості служби зайнятості, права та обов'язки, які встановлюються згідно з новим Законом для населення та роботодавців.

Таке ділове спілкування з головним соціальним партнером служби – роботодавцем - дає позитивний імпульс подальшої співпраці зі службою зайнятості.


За інформацією районного центру зайнятості