back

Партнерські відносини продовжуються

08 лютого 2013

6 лютого з робочою поїздкою в районі перебував координатор Проекту ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток орієнтований на громаду" по Чернігівській області Владислав Сила та експерт-інженер Проекту Микола Коломієць, яких супроводжував начальник управління економіки райдержадміністрації Андрій Василець.

Чернігівській район один з 6 районів області, якій в серпні 2011 року відібраний для участі у згаданому вище проекті. Так на території району протягом минулого року реалізовувалися 4 мікропроекти, а саме:

- енергозберігаючі заходи в дитячому садку с.Рівнопілля – капітальний ремонт;

- покращення якості медичних послуг в лікарні (приміщення поліклінічного відділення) смт Михайло-Коцюбинське шляхом капітального ремонту;

- покращення водопостачання в с.Радянська Слобода – будівництво водогону;

- покращення якості медичних послуг в с.Терехівка шляхом проведення капітального ремонту ФАПу.

Загальна сума проектів складає 727 тис. грн. в т.ч. Кошти ЄС/ПРООН 309 тис. грн., кошти Громадських організацій 116 тис. грн.., кошти місцевих бюджетів 301 тис. грн.

Враховуючи позитивний досвід та успіхи в реалізації мікропроектів в районі було прийнято рішення про необхідність долучитися до конкурсного відбору серед районів області на участь в компоненті «Енергоефективні технології та відновлювані джерела енергії».

Після проведення конкурсного відбору серед сільських рад учасниць проекту МРГ-2, намітилися два мікропроекти:

1.Хмільницька сільська рада – енергозберігаючі заходи в Хмільницькому НВК з встановленням газових конденсаційних котлів.

2.М.-Коцюбинська селищна рада - енергозберігаючі заходи в дитячому садку з встановленням газових конденсаційних котлів.

Саме до Хмільницького НВК і приїздив інженер Проекту. Метою візиту було визначення на місці відповідності об'єкту вимогам, щодо співфінансування з боку ЄС/ПРООН. Також було намічено комплекс першочергових заходів необхідних для подальшого втілення в життя мікропроекту.

Прийняті спільні пропозиції щодо доопрацювання проектів з енергоефективності з врахуванням вимог ПРООН.


За інформацією управління економіки райдержадміністрації.