back

Прискорення темпів вакцинації, проблеми опалювального сезону та співфінансування центральної районної лікарні – основні акценти наради в РДА

19 жовтня 2021

 

    Сьогодні, 19 жовтня, голова Чернігівської райдержадміністрації Василь Тройна  за участю голови районної ради Миколи Силенка та генерального директора КНП “Чернігівська центральна районна лікарня”  Дмитра Руденка провів нараду з сільськими, селищними головами колишнього Чернігівського району. У нараді також взяли участь керівники окремих структурних підрозділів райдержадміністрації та районної ради.

   На зустрічі розглядалися питання співфінансування КНП «Чернігівська центральна районна лікарня», стану вакцинації жителів територіальних громад, проходження опалювального сезону закладами соціальної сфери.

     За словами Дмитра Руденка, кошти, які підприємство отримує від Національної служби здоров’я України, не покривають у повному обсязі потреб на заробітну плату, забезпечення медикаментами, продуктами харчування, розхідними матеріалами, обслуговування та ремонт обладнання, роботу закладу в осінньо-зимовий період. Керівник медзакладу звернувся до сільських, селищних голів з проханням щодо виділення коштів на співфінансування райлікарні.

    Василь Тройна наголосив на прискоренні темпів вакцинації проти коронавірусної хвороби COVID-19, активізації інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо важливості щеплення.

    Раїса Мезенцева, завідувач сектору з питань цивільного захисту РДА, ознайомила присутніх зі статистикою за минулі вихідні: протягом 13-18 жовтня до інфекційного відділення Чернігівської центральної районної лікарні поступило 20 осіб. За цей же період у медзакладі померло 7 чоловік. 97% хворих на COVID-19, що перебувають на лікуванні, – невакциновані.

   Начальник відділу архітектури, містобудування та житлово-комунального господарства Олександр Дмитрюк повідомив, що в бюджетних установах району (школи, садочки, лікарні), які оснащені твердопаливними котлами, опалювальний період розпочато вчасно. Щодо решти закладів соціальної сфери – продовжується робота по укладанню договорів на постачання природного газу з ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг». Відповідно договорних засад на споживання природного газу ціна на тисячу кубічних метрів планується відповідно підписаного Меморандуму.

     Підсумки наради підбив голова районної державної адміністрації Василь Тройна.

 

 

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та цифрового розвитку

апарату райдержадміністрації