back

Змінено механізм забезпечення інвалідів технічними та іншими засобами реабілітації

05 лютого 2013

Постановою Кабінету Міністрів України від 05.04.2012 р. № 321 «Про затвердження Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації інвалідів, дітей-інвалідів та інших окремих категорій населення, переліку таких засобів» змінено механізм забезпечення інвалідів технічними та іншими засобами реабілітації.

Якщо раніше інваліди забезпечувалися технічними та іншими засобами реабілітації, які надходили до управлінь праці та соціального захисту населення, то даною постановою інвалідам надано право вибирати модель виробу та підприємство-виробника із переліку підприємств, наданих Міністерством соціальної політики України.

Для отримання направлення на забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації інвалід, як і раніше, має звернутися до управління праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації проживання з медичними показаннями на забезпечення такими засобами.

Медичні показання для інвалідів визначаються медико-соціальними експертними комісіями (МСЕК) з оформленням індивідуальної програми реабілітації інвалідів, де має бути зазначено, що особа потребує забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації.

Після отримання направлення на забезпечення серійним засобом реабілітації інвалід має право замовити його виготовлення:

- через управління праці та соціального захисту населення;

- безпосередньо через підприємства, що виготовляють зазначені вироби;

- через сервісні центри з обслуговування окремих категорій населення технічними та іншими засобами реабілітації та їх технічного обслуговування, які створені на всіх державних та казенних підприємствах.


За інформацією управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації