back

Відбувся семінар для роботодавців Чернігівського району

31 січня 2013

30 січня ц.р. відбувся семінар для роботодавців Чернігівського району. Ініціатором та організатором семінару являється Чернігівський районний центр зайнятості. Гостра необхідність проведення семінарів пов'язана з набранням чинності нового Закону України «Про зайнятість населення». Основною метою проведення таких семінарів є підвищення рівня поінформованості клієнтів служби зайнятості про нові можливості, права та обов'язки, які встановлюються згідно з новим Законом для населення та роботодавців. Участь у семінарі приймали спеціалісти центру зайнятості та Пенсійного фонду у Чернігівському районні.

На жаль, не всі роботодавці, що були запрошені на семінар, відвідали його. Були присутні представники ринкоутворюючих підприємств Чернігівського району та фермерські господарства, а саме: ДП «Чернігіврайагролісгосп», СТОВ «Агрофірма «Краснянська», ТОВ «Еко Енерджі Україна», СФГ «Володимир» та інші.

Головний спеціаліст відділу взаємодії з роботодавцями Баринцева Н.М. зазначила, що основною метою ухвалення Закону України «Про зайнятість населення» є створення ефективного механізму сприяння продуктивній зайнятості населення, стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць, посилення конкурентоспроможності громадян на ринку праці. Особлива увага була приділена таким нормам цього Закону:

- компенсація фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов'язкове держане соціальне страхування за відповідну особу працевлаштування якої відбулось на нове робоче місце, що мають додаткові гарантії зайнятості відповідно до ст.14 Закону «Про зайнятість населення»;

- роботодавцю, який протягом 12 календарних місяців забезпечував створення нових робочих місць, працевлаштував на них працівників і упродовж цього періоду щомісяця здійснював їм виплату заробітної плати в розмірі не менше ніж три мінімальні заробітні плати за кожну особу здійснюється компенсація фактичних витрат у розмірі 50 відсотків суми нарахованого єдиного внеску за відповідну особу за місяць, за який він сплачений;

- особам, віком від 45 років - право на отримання ваучера на професійне навчання за новою професією;

- молодим фахівцям, при бажанні працювати у сільський місцевості, надаватимуться стартові виплати у розмірі 10-ти мінімальних заробітних плат та на житло на строк роботи, яке переходить у власність через 10 років роботи.

Про організацію професійного навчання безробітних на ПОУ розповіла головний спеціаліст відділу надання соціальних послуг Ісалова Т.С.

Начальник відділу надходжень платежів Пенсійного фонду у Чернігівському районі Жоголко О.Ф. надала присутнім відомості щодо спрощення механізму розрахунків з ПФУ з 01.01.2013 року.

В рамках семінару роботодавці отримали роз'яснення щодо інших актуальних питань пов'язаних з законодавством про працю.

В кінці семінару спеціалісти центру зайнятості відповіли на питання роботодавців та підвели підсумки заходу.


За інформацією Чернігівського районного центру зайнятості