back

Відбулося засідання Колегії райдержадміністрації

29 січня 2013

Сьогодні, 29 січня, у великій залі райдержадміністрації відбулося засідання колегії райдержадміністрації, в роботі якого взяли участь начальники управлінь та відділів райдержадміністрації, керівники установ і організацій району, сільські, селищні голови.

У фойє залу засідань була представлена виставка робіт дошкільнят разом із педагогами та батьками дошкільних закладів освіти району.

Відповідно до порядку денного на засіданні розглянуті питання:

1. Про стан дошкільної освіти в районі.

2. Про підсумки проведення благоустрою, озеленення та поліпшення санітарного стану населених пунктів району, територій організацій і підприємств у 2012 році та завдань по проведенню даної роботи у 2013 році.

3. Про стан виконавської дисципліни, організації виконання завдань, визначених законами України, актами і дорученнями Президента України, Кабінету Міністрів України, власними рішеннями, реагування на звернення і запити депутатів усіх рівнів та роботи зі зверненнями громадян.

По першому питанню із доповіддю виступив начальник відділу освіти райдержадміністрації Володимир Конюший. У своєму виступі він ознайомив присутніх із станом дошкільних закладів району та озвучив плани на 2013 рік.

З даного питання також виступила завідувач Киїнським дошкільним навчальним закладом Зоя Пенькова, яка зазначила, що спільне виховання, родинне та суспільне, дає дитині можливість розвиватися всебічно. Вона також зазначила, що сьогодні у вихованні дітей використовуються новітні форми навчання.

Висловилася з даного питання й Олишівський селищний голова Олена Матвієнко. У своєму виступі вона наголосила на важливості співпраці сільської, селищної ради з дошкільними навчальними закладами, а також зазначила, що Олишівська селищна рада постіно співпрацює з Олишівським дитячим садочком та слідкує за дотриманням належного порядку у навчальному закладі.

Про підсумки проведення благоустрою, озеленення та поліпшення санітарного стану населених пунктів району, територій організацій і підприємств у 2012 році та завдань по проведенню даної роботи у 2013 році доповів учасникам заходу начальник відділу житлово-комунального господарства райдержадміністрації Андрій Апанасенко. Зокрема він зазначив, що в ході проведення заходів з благоустрою населених пунктів району були ліквідовані стихійні сміттєзвалища, посаджені дерева, упорядковані пам'ятники, очищені від сміття придорожні смуги, приведені у належний санітарний стан кладовища, а також протягом 2012 року продовжувалась робота з облаштування закладів соціально-культурного призначення засобами доступу для осіб з обмеженими фізичними можливостями.

До обговорення даного питання долучилися Седнівський селищний голова Олексій Маринін, Киселівський сільський голова Олександр Сербін та Жеведський сільський голова Сергій Рябус. У своїх доповідях вони прозвітували про виконані роботи в частині благоустрою відповідних населених пунктів та озвучили плани щодо благоустрою та розвитку комунального господарства на наступний рік.

За підсумками районної комісії з проведення благоустрою, озеленення та поліпшення санітарного стану населених пунктів району, територій організацій та підприємств у 2012 році спільними Грамотами районної державної адміністрації та районної ради відзначені:

І місце - Седнівська селищна рада;

ІІ місце - Анисівська сільська рада;

ІІІ місце - Радянськослобідська сільська рада.

За проведену роботу та значний вклад в організацію благоустрою, озеленення та поліпшення санітарного стану територіальної громади Дипломами нагороджені Киселівська та Жеведська сільські ради.

Про стан виконавської дисципліни, організації виконання завдань, визначених законами України, актами і дорученнями Президента України, Кабінету Міністрів України, власними рішеннями, реагування на звернення і запити депутатів усіх рівнів та роботи зі зверненнями громадян доповіла присутнім завідувач сектору контролю райдержадміністрації Валентина Савенко. За її словами однією з обов'язкових умов успішної реалізації державної політики на регіональному рівні є підвищення рівня виконавської дисципліни, персональної відповідальності кожного працівника за якісне та своєчасне виконання поставлених перед ним завдань.

Співдоповідачем по даному питанню виступила Тетяна Шара - начальник юридичного відділу та по роботі із зверненнями громадян апарату райдержадміністрації.

Підводячи підсумки, в.о. голови райдержадміністрації Микола Ганжа наголосив на важливості впровадження соціального партнерства на території району, а також на подальшому зміцненні співпраці між районною владою, головами територіальних громад та керівниками господарського комплексу. За його словами, лише завдяки тісній співпраці та взаєморозумінню буде досягнутий бажаний результат.


За інформацією відділу внутрішньої політики, зв’язків з громадськістю та ЗМІ апарату райдержадміністрації