back

«Єдиною родиною» у Прилуках вшанували пам'ять загиблих захисників України

22 червня 2021

 

20 червня Прилуччина гостинно зустрічала родини українських Героїв, загиблих в зоні проведення АТО/ООС.

Як і традиційно, дану зустріч ініціювала ГО «Єдина родина Чернігівщини» під гаслом «Біда не зламала, біда – об’єднала!».

Захід розпочався з огляду виставки «Блокпост Пам’яті»,   де в ящиках – вітринах розміщені особисті речі загиблих земляків з Прилуцького та Ніжинського районів. Про історію створення даної виставки розповів голова      ГО «Єдина родина Чернігівщини» Микола Шанський.

Далі, в залі міського будинку культури, родини загиблих Героїв мали можливість поспілкуватися з організаторами та учасниками заходу та переглянути концерт від аматорських колективів міста. З вітальними словами до учасників заходу  звернулися голова облдержадміністрації Анна Коваленко, народний депутат України Борис Приходько, голова ГО «Єдина родина Чернігівщини» Микола Шанський.

Голова райдержадміністрації Геннадій Луценко привітав учасників заходу зі святом Трійці, Днем батька та вручив квіти сорту  «Героям небесної Сотні» громадським організаціям «Єдина родина Донеччини», «Єдина родина Херсонщини».

Участь у заході взяли: голова районної ради Олег Дмитренко, Прилуцький міський голова Ольга Попенко.

Потім учасники заходу перейшли до пам’ятного знака «Загиблим воїнам АТО» для поминальної літії та покладання квітів.

Пам’ять героїв присутні вшанували хвилиною мовчання. До присутніх звернулися Людмила Матяш – мати загиблого Григорія Матяша, учасник АТО Богуслав Борсук.
Поминальну літію за загиблими воїнами відслужив отець Віталій Юрочко - настоятель Собору Різдва м. Прилуки.

Згодом учасники заходу отримали позитивні враження від екскурсії по Національному історико-культурному заповіднику «Качанівка», поспілкувалися в невимушеній обстановці.

Оскільки разом з дорослими на захід завітали й діти, їм було запропоновано оглянути виставку спеціалізованої техніки та спілкування з інструктором-кінологом.

Як відзначали самі учасники заходу, відбувався він насичено і цікаво.

Та найголовніше, що він додав у життя членів родин загиблих хоч трохи позитиву, тепла та відчуття єдиної родини.