back

22 червня - День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни

21 червня 2021

 

    22 червня український народ вшановує пам’ять мільйонів співвітчизників, життя яких обірвала Друга світова війна.

   Друга світова війна – найжорстокіша та найкривавіша за всю історію людства. Вона зламала десятки мільйонів життів та зруйнувала долі сотні мільйонів людей та їх нащадків.

    Україна стала епіцентром бойових дій. За перемогу над нацизмом український народ заплатив неймовірно дорогу ціну. Україна втратила п’яту частину населення, людські військові втрати були визначені в 2,5 млн чоловік і 5,5 млн. – загиблих військовополонених і мирного населення. По відношенню до загальних втрат колишнього СРСР це становить 40-44%.

    Наш священний обов’язок – навіки зберегти пам’ять про воїнів-визволителів, які вигнали ворога з нашої землі та здобули перемогу в цій жахливій війні.

    У цей день ми згадуємо тих, хто загинув на полі брані, кого нацисти замучили в концентраційних таборах. Ми вшановуємо фронтовиків, трудівників тилу, вдів і дітей війни, усіх тих, хто день за днем наближав Велику Перемогу.

    Дорогі земляки! Сьогодні знову сини та доньки українського народу зі зброєю в руках боронять рідну землю від агресора, захищають територіальну цілісність і незалежність України, нашу свободу, наше майбутнє.

 

   Честь і слава героям!

 

   Вічна пам’ять загиблим!

 

 

Голова Чернігівської райдержадміністрації                              Василь ТРОЙНА