back

Запрошуємо до діалогу

25 січня 2013

З метою роз'яснення основних положень Закону України «Про зайнятість населення» у Чернігівському районному центрі зайнятості щотижня проводяться семінари для роботодавців на тему «Новітні зміни у Законі України «Про зайнятість населення» та шляхи реалізації в процесі взаємодії з центром зайнятості». Семінари відбуваються за участю спеціалістів центру зайнятості та Пенсійного фонду у Чернігівському районі.

Ось і 22 січня 2013 року відбувся ще один семінар для роботодавців Чернігівського району. Це вже третій семінар, що організовують спеціалісти центру зайнятості. Присутнім на семінарі представникам роботодавців: а саме СВК «Полісся», ТОВ «Чернігівська індустріальна молочна компанія», ТОВ «Делфін індастрі України», ЗАТ НВО «Чернігівеліткартопля», ТОВ «Агрофірма «Іванівка АҐ», ТОВ «Експрес-торг» та інші були надані роз'яснення найважливіших статей Закону України «Про зайнятість населення», який набрав чинності з 01 січня 2013 року.

Головний спеціаліст відділу взаємодії з роботодавцями Чередник І.М., яка зазначила, що новий Закон України «Про зайнятість населення» передбачає зміни в сфері зайнятості населення. Насамперед йдеться про такі зміни, як захист від проявів дискримінації у сфері зайнятості населення та посилення додаткових гарантій у сприянні працевлаштуванню соціально незахищених категорій населення. Розповіла про пільги для роботодавців, які будуть працевлаштовувати громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню: молодь на перше робоче місце, батьків, які виховують дітей до 6 років і дітей-інвалідів, та інших безробітних строком не менше ніж на два роки.

Обговорювали питання професійного навчання як засобу підвищення конкурентоспроможності на ринку праці, механізму та умов видачі безробітним віком старше 45 років ваучера для підтримання їх конкурентоспроможності шляхом перепідготовки, спеціалізації, підвищення кваліфікації за професіями та спеціальностями для пріоритетних видів економічної діяльності.

Про організацію професійного навчання безробітних на підприємствах, організаціях та установах розповіла головний спеціаліст відділу надання соціальних послуг Ісалова Т.С.

Начальник відділу надходжень платежів Пенсійного фонду у Чернігівському районі Жоголко О.Ф. надала присутнім відомості щодо спрощення механізму розрахунків з ПФУ починаючи з 01.01.2013 року.

В рамках семінару роботодавці отримали роз'яснення щодо вимог законодавства про працю при працевлаштуванні неповнолітніх, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

В кінці заходу спеціалісти центру зайнятості відповіли на численні питання роботодавців.

Закон України «Про зайнятість населення» розроблений на виконання соціальних ініціатив Президента України, спрямований на впровадження активної політики зайнятості та створення нових робочих місць. Він містить низку важливих інновацій, які спеціалісти центру зайнятості мають намір донести до роботодавців Чернігівського району. Семінари для роботодавців відбуваються щосереди о 10 годині, в приміщенні Чернігівського районного центру зайнятості, за адресою м.Чернігів, вул. Шевченка, 95 б. Додаткова інформація за контактним телефоном 60-64-35.


За інформацією начальника відділу взаємодії з роботодавцями Чернігівського районного центру зайнятості